maandag 26 november 2007

Wisselvallig!

Het weer is zeer wisselvallig de laatste tijd en daar moeten we toch wel even aan wennen. Zo hebben we afgelopen week nog 2 dagen gehad met overdag 25 graden! 'S ochtends weet je dan echt niet of je een jas aan moet of niet, ook wel mist en kou gehad (moeten krabben 's ochtends), maar vandaag bijvoorbeeld is het grijs en waterkou, ongeveer 8 graden overdag. Waarschijnlijk wordt het hier echt herfst/winter, de meeste blaadjes zijn van de bomen, de kleuren vervagen.

Zaterdag een week geleden zijn we een dagje naar Wilmington geweest (aan de kust). Gelukkig was het toen mooi weer, 16 graden. Alleen 's ochtends was het nog vrij koud dus we hadden de auto iets opgestookt, jassen alweer uit toen we bijna aankwamen. Onderweg nog even wat koffie in de auto gedronken en Norah had wat brood en snoepjes gegeten....maar helaas werd het Norah toen toch allemaal iets te veel. 'Welkom in Wilmington'.....Norah spuugde de halve auto onder, dat was jammer ;-(






Op deze foto was Norah nog vrolijk, nog geen tien minuten later was dat dus wel anders!

Gelukkig was dat eenmalig en hebben we toch nog genoten van ons dagje Wilmington.






En afgelopen donderdag was het Thanksgiving! Bijna alle amerikanen hadden dus een lang weekend vrij, zo ook Frank. 'S ochtends ben ik met de meiden naar Joca en Josh geweest, die hebben ook 2 meiden (Emilie en Jolien), van ongeveer dezelfde leeftijd, (we hadden ze ontmoet op het international Festival), dus Norah kon lekker spelen met een leeftijdgenootje. We hadden daar pumpkin pie geproefd, dat is een van de tradities op thanksgiving, daarnaast maakt bijna iedereen een kalkoen voor het avondeten. Deze hebben we wel gezien, maar niet geproefd, wijzelf hebben ook lekker gegeten maar hielden het dit keer bij vis. Op de terugweg naar huis zijn we bijna aangereden door een of andere malloot die door rood reed. Gelukkig zag ik 'm net op tijd aankomen en kon ik nog remmen waardoor hij ons ontweek maar daardoor raakte hij wel frontaal een andere auto, helaas beide auto's 'total los' denk ik, misschien alleen gebroken benen, geen zwaargewonden volgens mij. In ieder geval zat de schrik er goed in!

De volgende dag was het 'Black friday'! Dat is een van de grootste shoppingday's in het jaar, de winkels gaan soms om 5 uur 's ochtends al open en mensen staan soms de avond tevoren al in de rij voor koopjes. Er zijn dan veel aanbiedingen en het scheelt echt veel geld! Ik ben alleen wezen shoppen voor kerstmis en Norah d'r verjaardag, maar wat een chaos zeg. Rijen lang bij de Toys R us met winkelwagens vol, echt vol. Wij begrepen dat amerikanen gemiddeld zo'n 950 dollar !!! uitgeven op Black friday. Tja dan zijn wij toch wel een stelletje echte hollanders hoor, kijken, kijken en weinig kopen (alleen wat nodig is) :-)
Wij kijken nu uit naar volgende week, dan komen pa en ma Wit!
Groetjes maar weer vanuit het regenachtige Apex!

2 opmerkingen:

Petra zei

Leuk de foto's van Wilmington.
Jammer dat Norah zich niet lekker voelde. Maar zo te zien toch een geslaag daaje ;-)
Kan me voorstellen dat Toys R us erg druk zal zijn geweest!
Groetjes uit Fuquay
Petra

Unknown zei

Dat zal wel even schrikken zijn geweest, die bijna aanrijding. Gelukkig is er niets gebeurt.
Is Norah nu weer helemaal beter? Hier heerst nu ook de griep.

Grxxtjes Marianne